Un matí de safates d'experimentació, joc heurísti i panera dels tresors!

Els P0, amb la panera hem gaudit moltíssim!! ens permet treballar l’educació sensorial i la lògica matemàtica a partir d’uns objectes quotidians que afavoreixen la manipulació, l’exploració, l’estimulació dels sentits, la capacitat de coordinar ull, mà i boca. Desperta l’ interès de l’Infant per les coses que té al davant.

A P1, amb el joc heurístic la curiositat augmenta alhora que es va perfeccionant la coordinació ull-mà i la seva prensió. Permet als infants escollir els materials que més els interessa i realitzar-hi les accions i relacions que vulguin. Igual que la panera, també hi haurà exploració i combinació dels objectes, però a més a més, un cop acabada l’activitat han de recollir tots els objectes i ficar-los a la bossa corresponent, una altra manera de classificar!

A P2,  amb les safates ens ho hem passat teta! És una activitat que pretén donar continuïtat als jocs de descoberta com la panera dels tresors i el joc heurístic. A les safates d’experimentació, els infants exploren a partir de l’experimentació i manipulació del material de la safata lliurement, exploren amb materials inespecífics, continus, de la natura com per exemple sorra, farina, arròs, pa rallat, llenties... que proporcionen una gran varietat de sensacions, ofereixen també una diversitat de qualitats (pes, formes, dimensions, volum, textures, colors, olors, gustos...), també desenvolupen i augmenten el nivell d’atenció i concentració i així els infants estructuren la ment mitjançant la informació que reben manipulant i jugant!

Tots plegats ho hem passat molt bé!!

















Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

JA HO TENIM TOT PREPARAT PER ANAR A ESPERAR ELS REIS!!

UD La festa dels colors: tècnica del regalim amb el color vermell!