Expliquem el conte de la Castanyera!

Hi havia una vegada una velleta que vivia en una casa del bosc. Era la Castanyera!! la castanyera portava sempre una faldilla molt llarga, un mocador al cap i un cistell a la mà.


Un dia va arribar al bosc, va veure castanyes per tot arreu i va dir: oh! quantes castanyes! què contenta estic!! i es va posar a collir castanyes... i deia "castanya... al cistell!!!, i castanya que agafava al cistell la posava!

Quan va tenir el cistell ple va anar cap a la seva paradeta, va encendre el foc per poder torrar les castanyes, va agafar les castanyes del cistell... i..., on sou castanyes? on sou? tot d'una es va posar a ploure i entre les gotes va veure un castanya que caminava!!! com pot ser? les castanyes no caminen pas!! oh! però... si tenen banyes i tot!! què he fet? He collit cargols i no pas castanyes!!! 

Els nens de la Llar avita vindran i no tindré les castanyes torrades!! quan la castanyera va arribar al bosc, va dir: "per no equivocar-me cantaré la cançó del "cargol, treu banya", i si són castanyes, no trauran les banyes!!" quan va acabar de cantar la cançó va mirar les castanyes i va dir: "aquesta vegada l'he encertada" i se'n va tornar cap a la seva paradeta.

Va començar a torrar les castanyes, i molt contenta es va posar a cridar: "castanyes! castanyes ben torrades, calentes i fumades!" els nens de la Llar, quan la van sentir, corrents hi van anar. 
I així acaba la història de la castanyera que un dia va agafar cargols amb banyes pensant-se que eren castanyes!!

I CONTE CONTAT, JA S'HA ACABAT!




Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

JA HO TENIM TOT PREPARAT PER ANAR A ESPERAR ELS REIS!!

UD La festa dels colors: tècnica del regalim amb el color vermell!