Tret de sortida del nostre projecte de treball: l'hort dels Pescallunes!

Comencem amb el nostre projecte de treball, “l’hort dels Pescallunes”!!
La metodologia de treball per projectes té com a essència el treball d’un seguit d’activitats que giren al voltant d’un tema que desperta o ha despertat interès dels infants. Mantenint aquesta essència com a premissa indispensable del tema escollit, també és important que aquest pugui realitzar diferents tipus d’activitats atractives que mantinguin viu l’ interès i generin exploració.
Tenint en compte això, aquest any centrarem el nostre projecte en l’hort. Durant aquest curs escolar han gaudit molt observant, experimentant i fins i tot pintant amb diferents fruits i fruites de les diferents èpoques de l’any. Així que sens va ocórrer que podríem tornar a donar una empenta al projecte del nostre hort, un espai on a partir de l’observació, la manipulació i l’experimentació, els nostres nens i nenes vagin desenvolupant aquest sentit de la curiositat,  i que a partir de l’experimentació i mitjançant diferents activitats d’aprenentatge, aquests comencin a aprendre a deduir, a formular hipòtesis i inclús a preveure possibles resultats, o simplement els ajudi a entendre tot el que passa al seu voltant. Mitjançant aquest projecte, també el que pretenem és estimular i desenvolupar en els nostres nens i nenes l’hàbit de respecte i cura del nostre entorn més proper.
Durant aquest projecte, treballarem les diferents àrees d’aprenentatge, mitjançant diferents activitats, però una de les més completes serà l’actuació directe sobre el nostre hort, on els infants podran manipular diferents objectes, eines, hortalisses, verdures, l’aigua...amb l’esperança que puguin arribar a descobrir com creixen les nostres plantes.
Avui hem pensat que la millor manera de començar seria explicant un conte, i així ho hem fet! Abans però hem preguntat si sabien el que era un hort... umm, una mica verdets..., però sí que sabien que eren les tomates, les cebes, els enciams  i les maduixes, que serà el que nosaltres plantarem!! Alguns han dit que les tomates estaven en un arbre, d’altres que les maduixes les anàvem a buscar a la nevera..., d’altres que les cebes feien plorar!! Ui! Quina raó!! Ha estat molt divertit! Tot seguit hem anat cap a l’aula polivalent per explicar el conte que hem projectat... “Anem a l’hort”, així es titula... i és molt divertit perquè tot ocórrer en una escola, on els nens aprenen a tenir cura del seu propi hort..., mireu, mireu...













Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

JA HO TENIM TOT PREPARAT PER ANAR A ESPERAR ELS REIS!!

UD La festa dels colors: tècnica del regalim amb el color vermell!