PROJECTE COMPARTEIX UN DIA AMB NOSALTRES: INGRID MARE DE LA QUERALT, DE LA CLASSE DE LA CAPUTXETA VERMELLA

Un dia a la Llar
El passat dia 2 de maig em vaig aventurar amb els petits Pescallunes.
Fent una excepció, arribem a l’escola a les 9:00h del matí i... Renoi! Si que hi ha nens i nenes!! Estem acostumades a entrar la Llar on només ens espera la Thaïs i avui, només començar: això és una festa!
De bona hora tots volten per la classe de la Caputxeta Vermella, jugant als animals, mirant un conte, explicant-se les seves cosetes...
A la Queralt li costa una mica entendre que estic allà i està una mica nerviosa així que, quan ha arribat l’hora de les rutines del matí, he marxat amb els Tres Porquets per deixar que es calmés una mica la situació.
I , quina sorpresa!!! Aquests nens i nenes són uns trempats i unes trempades!! Això de les rutines no és una broma, no! Dies de la setmana, els números fins el 7, les dites i els Bits! Ui què difícil!! Déu ni do! Podeu estar ben orgullosos perquè són una colla d’espavilats!!  I  tranquils que no n’hi ha cap que  “estigui a la platja”.
Fetes les rutines, mengem una mica de fruita i...
Arriba la Cistella dels Contes.  I què és això?
Tots tant macos assentadets estan esperant a veure què hi ha a dins... Ho voleu saber??
Doncs, de la Cistella, apareix el conte de L’Erugueta Goluda ... i...
“Una nit, sota la llum de la lluna, hi havia un ou molt petit que reposava damunt d’una fulla..............”
Quines mirades tan atentes, quin silenci tan fantàstic! Quins públic més agraït!!!
El conte transcorre fins que l’erugueta es converteix en una preciosa papallona... Ha estat un moment màgic, tant és així que la cistella de cop, tenia amagada una altra sorpresa i és que, com que tots estaven tan guapos i guapes ha aparegut el conte Els Tres Porquets.
I com que aquest ja el coneixien...ha estat molt divertit explicar el conte tots plegats!!
“-Bufaré, bufaré i la casa tiraré (deia el llop)
-No, no, no. Aquí no entraràs, a mi no em menjaràs!(deien els porquets)”
Ha estat molt divertit !!!
I com que també tenim ganes de jugar!!!! Aprofitant aquest solet tan maco, sortim al pati!! Visca!
Al cap d’una estoneta comença la bona marxa, i es que després de recollir... mànigues arremangades i som-hi! Canviar bolquers, fer pipis, treure moquets, ...I, metre al lavabo hi ha ple de moviment, la Montse treu la caixa de les capsetes de músiques! Dins de cada capseta una cançoneta!! Ha estat un moment molt dolç, és fantàstic sentir les veuetes dels pescallunes cantant cançons!
Tots llestos?? Doncs a dinar que ja es senten les panxolines fent “run-run”. I així, poc a poc una sopeta i una mica de carneta ja estem plens per anar a descansar!
Cap al dormitori fent un trenet i tots van tancant els seus ulls, de cop, encara que sembli mentida..... els pescallunes dormen i regne el silenci.....
Però... ja sabeu, això no dura pas per sempre perquè al cap d’una estoneta aquells ulls que es tancaven ara s’obren de nou carregats d’energia!
I tots a jugar altre vegada a la classe de la Caputxeta Vermella... Per alguns acaba la jornada i ja es veuen els pares i mares que els venen a buscar, els altres segueixen jugant al pati esperant l’hora de berenar!
I per nosaltres també acaba aquí l’aventura!
Aquests Pescallunes m’han impressionat de valent! Quina colla tots plegats! Què contents tota l’estona!
I què trempades les educadores! Són elles les que ho aconsegueixen! Moltes gràcies Aroa, Montse i Sílvia per fer que els nostres petits s’ho passin tant bé!
No tinc més paraules a dir que: “M’HO HE PASSAT TETA!”

Ingrid (mare Queralt)

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

JA HO TENIM TOT PREPARAT PER ANAR A ESPERAR ELS REIS!!

UD La festa dels colors: tècnica del regalim amb el color vermell!