Tret de sortida de la nova UD: Els papes i les mames van a treballar!!

Una de les coses que ens caracteritza com a Llar és la participació de les famílies en diferents activitats, diferents projectes, tallers.... Seguint en aquesta línia fem aquesta nova proposta: la col·laboració de les famílies en l’elaboració de la nostra unitat didàctica.

L’educació, també la dels més petits, ha de ser una tasca compartida entre la família i l'escola. Pensem que aquesta proposta pot ser una altra manera d’estrènyer més aquesta relació. Per fer-ho, és important que hi hagi una bona coordinació i col·laboració entre nosaltres. Malgrat a casa i a la llar es comparteixin objectius, la família és qui assumeix el paper principal en l’educació. El centre educatiu no és cap substitut de la família sinó un complement que vetlla també pel desenvolupament integral de l’Infant. El nen a l'escola es trobarà en un ambient diferent del de casa i la llar li aportarà nous entorns d'aprenentatge. Els pares i mares són el principal agent socialitzador i les educadores necessitem saber l'ambient on es desenvolupa aquest nen/a per tal d'intervenir educativament a les necessitats individuals del nen, però també considerem important que els pares tinguin l’oportunitat de viure i conèixer l’ambient on es desenvolupa el nen/a durant unes hores al dia.

Creiem que és necessari crear camins perquè famílies i educadores treballin conjuntament i en una mateixa línea, ja que tots dos contextos son essencials en la vida dels infants, i tenen un mateix objectiu que és el ple desenvolupament dels nens i nenes.

Perquè els papes i les mames van a treballar?
És una de les respostes més habituals que es donen o donem als infants quan els papes i les mames els deixen a la llar...”digues adéu a la mama... després et vindrà a recollir... ara va a treballar una estoneta i després et recollirà!!”

De fet, avui, mentre explicàvem als nostres petits el tema de la nova UD, abans de res els hi hem preguntat...” perquè els papes i les mames us deixen a la Llar?”, i els més grans, grans dins de lo petitonets que són, ens han contestat...”perquè el papa i la mama van a treballar..., van  a fer feina,... per guanyar diners!!” fins i tot alguns ens han dit!! ha estat genial escoltar-los!!

Després d’aquesta petita xerrada introductòria ens hi hem posat de valent amb un conte sobre els oficis dels nostres papes i les nostres mames!!


imatges del conte sobre els oficis dels nostres papes i mames!!

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

JA HO TENIM TOT PREPARAT PER ANAR A ESPERAR ELS REIS!!

UD La festa dels colors: tècnica del regalim amb el color vermell!