UD Els papes i les mames van a treballar: Conte sobre els oficis

Hi havia una vegada, en un poblet de l’Empordà anomenat Ventalló, uns papes i unes mames molt i molt treballadors!!, treballaven des del matí fins a la nit i per això necessitaven deixar als seus petits a la Llar d’Infants...
El primer en aixecar-se i treballar era el forner que fa el pa per tot el poble!!
Sr. Forner: Hola nens i nenes!! Com esteu? Qui us ha portat el pa per esmorzar? Mireu, avui us explicaré la quantitat de persones que han passat aquest matí pel meu forn:
El primer en venir ha estat en Dani,  el Metge del poble!!
Metge: Bon dia Sr. Forner
Forner: Bon dia Sr. Metge, que ha curat a molta gent avui?
Metge: Ara vaig cap a la consulta, sembla ser que hi ha molts de constipats!!
El Sr. Forner li va donar el seu pa i el doctor va marxar cap al dispensari amb molta presa per poder curar a tots els malalts.
No va passar molta estona quan hi va entrar en Lluís, que fa de bomber...
Bomber: Bon dia Sr. Forner!
Forner: Bon dia Sr. Bomber, que tard que ve avui!
Bomber: És que vinc d’apagar un incendi
Forner: Què ha passat? On ha estat? Ja està controlat?
Bomber: Tranquil·litzi Sr. Forner, hem anat dos camions plens d’aigua i hem apagat tot el foc!! No es pot jugar amb el foc, és molt perillós!!  A més a més hem ajudat a baixar d’un arbre molt alt a un gatet que s’havia enfilat. S’ha fet una miqueta de mal a la poteta però no passa res, l’hem portat a casa de la Llúcia que és Veterinària, i  l’ha ben curat!! Fam molt bona feia els veterinaris, estimen molt als animals, i fan com els metges, si els passa alguna cosa els curen!
Forner:ai que bé!! Adéu-siau Sr. Bomber!
En aquell moment va passar per allà davant un tractor... ai però si era en Ricard que fa de pagès!
Ricard: Bon dia Sr. forner!
Forner: Bon dia! Com va tot?
Ricard: Miri molt enfeinat!! Engrunant el blat de moro per les gallines!!a veure si ponen ous i puc fer una bona truita!! Apali... adéu-siau Sr. Forner!!
Sr forner: Adéu Ricard! Vagi al tanto que en Miquel, el que treballa a l’autopista ha canviat les senyals dels carrers... ara aquí hi té un stop!... no pas gaire que ho han fet... a mi m’ho ha explicat la Neus, la que treballa a can curanta, l’altre dia que asfaltaven aquí davant del carrer.
No va passar molta estona que van entrar al forn de pa la Bea i la Montse, que són professores de ball i d’anglès... com sempre tenien molta presaaaaa!!!
Bea i Montse: Bon dia Sr. Foner... dues barres de pa sisplau
            Forner: Bon dia noies! Quina una en teniu preparada per avui?
Bea i Montse: Miri hem d’anar a assajar pel ball de festa de carnaval... ja sap, per carnaval tot s’hi val menys fer mal!!
 Al sortir al carrer la Bea i la Montse es van trobar amb la Laia, precisament anava a visitar als nens i nenes de la Llar d’Infants... “Good morning Laia? How are you?” Li van preguntar la Bea i  la Montse... i és que la Laia feia l’anglès als petits pescallunes...”Oh! good morning! Very good, patates amb suc!” I van riure plegades.
Mentre la Bea, la Montse i la Laia parlaven al carrer va entrar al forn de pa la Karen que és també professora, però de plàstica:
Karen: Bon dia Sr. Forner
            Forner: Bon dia Karen, per on campes avui?
            Karen: Doncs miri Sr. Forner he anat fins al parc de la Bassa per pintar un paisatge d’hivern
            Forner: Oh! De ben segur que ha quedat preciós... si voleu el podem exposar aquí mateix que               el veurà tot el poble!
            Karen: Ai gràcies Sr. Forner, això està fet!!
De camí cap al parc de la Bassa, la Karen es va trobar amb en Raimon i la Noemí, que estaven passejant a un petit cadell i l’estaven ensenyant a comportar-se bé, perquè era molt i molt trapella i sempre s’escapava, no volia anar mai al costat del seu amo!” Quina sort té aquest cadellet”, va dir la Karen, i és que en Raimon i la Noemí són educadors canins i ensenyen als gossets a portar-se molt i molt bé!
En aquell moment va entrar al forn de pa el Sr. Carter
Carter: Bon dia Sr. Forner, li porto la carta que tant esperava!!
Forner: Moltes gràcies Sr. Carter!! Són dues invitacions per fer una sortida amb un vaixell aquí al costat, a l’Escala, on hi treballa una companya de la meva filla i el seu marit, la Maria i l’Albert, es dediquen tots dos al món del mar, en han convidat aquest cap de setmana i podrem visitar el fons marí!! Ens fa molta il·lusió!!
Tot d’un plegat es va començar a sentir una oloreta que feia obrir la gana... de on venia? Van anar més enllà del parc de la Bassa fins arribar a la Llar d’Infants... allà es van trobar amb la Laura que feia un taller de cuina vegetariana al petits Pescallunes!! Després d’aquest matí tan mogudet pels carrers de Ventalló van decidir  fer un gran dinar tots plegats i la jornada va acabar amb una foto familiar!!


... i conte contat... conte acabat!!



Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

JA HO TENIM TOT PREPARAT PER ANAR A ESPERAR ELS REIS!!

UD La festa dels colors: tècnica del regalim amb el color vermell!