Tret de sortida d'una nova UD: La festa dels colors!


Des del naixement l’Infant rep una gran quantitat d’estímuls: visuals, auditius, aromàtics, tàctils, gustatius...
Els colors formen part important dels nostres estímuls visuals, de fet és una de les característiques que observem en el nostre entorn.

Ens hem decidit per aquesta UD ja que estem convençudes que l’expressió plàstica i l’experimentació són una de les activitats més espontànies i gratificants per als infants. Aprenen a través de la interacció amb els altres i la realitat que els envolta, per tant és clau que les educadores els oferim eines per experimentar, assimilar, induir o observar.

L’expressió plàstica i l’experimentació utilitzen  un llenguatge que permet que l’Infant investigui amb diferents materials plàstics i tècniques. El color, la forma, o la textura són conceptes que anirà adquirint i que l’ajudaran a familiaritzar-se amb la realitat que l’envolta.

Gran part de la metodologia de la unitat de programació es basa fonamentalment en l’experimentació. Per mitjà d’activitats amb materials i objectes de colors i textures diferents, els nens aprendran a diferenciar i a classificar els materials en funció de les característiques que comparteixen.

D’altra banda, els colors s’utilitzen molt en el treball diari a l’aula, però no es treballen en si mateixos. Per aquest motiu hem decidit incorporar els quatre colors bàsics (blau, verd, vermell i groc) en la unitat de programació, per a que els nens comencessin a designar cada cosa amb el seu color i els comencin a diferenciar.





Comencem el racó dels colors amb el color vermell, a mesura que hi anem afegint colors l'anirem ampliant!!

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

JA HO TENIM TOT PREPARAT PER ANAR A ESPERAR ELS REIS!!

UD La festa dels colors: tècnica del regalim amb el color vermell!