Acompanyament en els dies d'acollida

 


Acollida... un procés que pot resultar un xic complicat o difícil, tant pels vostres fills i filles, com per a vosaltres com a pares i mares, fins i tot per a nosaltres les educadores. Però com sempre us diguem l’acollida és un procés individual de cada infant, a uns els costa un xic més que a d’altres.

Els infants que ja fa temps que assisteixen a la Llar i que han vingut al casal d’estiu, generalment no necessiten cap més mesura específica en tornar de vacances. La continuïtat dins del mateix grup de companys i companyes i amb les mateixes educadores els aporta seguretat. Malgrat el temps de vacances, no acostumen a tenir gaire dificultat per reincorporar-se i reprendre, des del primer dia, un ritme que ja els és conegut.

 Amb els infants que assisteixen a la Llar per primer cop la incorporació és diferent. Per molts és la primera vegada que es separen de l’entorn familiar, per tant intentem que la incorporació a la Llar sigui tan suau com sigui possible i intentarem aconseguir que tothom tingui un lloc dins de l’entramat de relacions que la formen. 

És per això que és important que durant aquest procés tingueu una actitud d’afecte, tranquil·la i serena, que li expliqueu en tot moment on va, i amb qui es trobarà. I que quan marxeu ho feu amb una expressió d’alegria, mai amb angoixa o tristesa.

Per la nostra part sempre intentem acompanyar-los amb paraules, mirades, moixaines... Poc a poc s’aniran teixint vincles entre ells, nosaltres i vosaltres les famílies.

Benvinguts!


Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

UD La festa dels colors: tècnica del regalim amb el color vermell!

JA HO TENIM TOT PREPARAT PER ANAR A ESPERAR ELS REIS!!